Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Børsen og kapitalisterne

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Enhedslistens Pelle Dragsted er blevet udnævnt til »ugens optur« af kapitalisternes eget nyhedsorgan, dagbladet Børsen. »Vismænd gav Pelle Dragsted kuldegysninger,« fastslår politisk kommentator Helle Ib - altså kuldegysninger af glæde.

Helle Ib hylder Dragsted, fordi de økonomiske vismænd har givet ham ret i, at der kan være dynamiske virkninger af øget offentligt forbrug. Vismændene har lavet en undersøgelse, der viser, at 2,5 mia. kr. ekstra i udgifter til offentlig børnepasning vil øge arbejdsudbuddet med 250 personer. Men hvis nu Helle Ib havde divideret 2,5 mia. kr. med 250 personer, var hun nået frem til tallet ti mio. kr. per person. Og hvis man samtidig skal hæve skatterne – og dermed reducere arbejdsudbuddet – er der ikke megen mening med det.

Man kan ikke forvente, at skribenter på Børsen kan regne den ud. Bare fordi de skriver til kapitalister, er de jo ikke selv nødvendigvis kapitalister. Og det kan Pelle Dragsted være glad for.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.