Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt:

Børnekulten

For at imødekomme de morgentrætte kan de ældste elever på Vorbasse Skole nu vælge imellem at møde kl. 8 eller kl. 10.

Det er et »knæfald« for en problematisk ungdomskultur, siger professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitet. Også søvnforsker, dr.med. Poul Jennum er kritisk og påpeger over for Berlingske, at de unge »lige så godt kan vænne sig til og tilpasse sig de krav, de senere vil møde i samfundet«. De to fagfolk er tydeligvis helt ude af trit med tiden. Valgfrie mødetider i folkeskolen er blot en naturlig forlængelse af den herskende børnekult, der tilsiger, at børn aldrig må hæmmes i deres naturlige udfoldelse. Uanset hvor støjende, generende eller uhensigtsmæssig den måtte være. Børn er små direktører i deres egne liv – og forældre er først og fremmest forplejnings- og serviceorganer. Efterhånden som curlinggenerationen træder ind i de voksnes rækker, overtager samfundet forældrenes servicerolle: »Det forholder sig sådan, at vi i Danmark har ret til støtte fra staten fra vugge til grav,« skrev gymnasieelev Troels Bering Christensen for nylig som svar til regeringens forslag om at afskaffe café-pengene til hjemmeboende studerende. Groft sagt beundrer Vorbasse Skole for sin fremsynethed. På vejen mod det ansvarsfrie samfund er det næste skridt vel bare, at fremmøde, pligter og arbejde i det hele taget bliver frivilligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.