Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Boblere

Bobler er et ord, der anvendes om personer, som af en eller anden grund ventes at få et snarligt gennembrud på et eller andet område. »Yngre boblere« i politik er unge politikere, der gerne vil være og måske også kan blive ministre.

Forleden kunne man her i bladet læse Thomas Larsens vurdering af en række emner til ministerposter, hvis der efter et valg kommer en ny regering, og ordet »boblere« fandt i den anledning anvendelse. En række tidligere ministre nævnes, og der peges også på mulighederne for et generationsskifte.

Det sjove ved omtalen af den nye generation er, at en række yngre politikere nævnes som »ambitiøse og håbefulde« og som »boblere«. Derimod får vi ikke noget at vide om deres øvrige kvalifikationer.

Deres Groft sagt tyder dette som et tegn på, at vi faktisk har opgivet at se på unge politikeres faglige dygtighed, men grundlæggende betragter politik som et spil, hvor de ambitiøse vinder frem. Politik er blevet en lukket verden, hvor boblere er nogen, der klarer sig godt i den, uden at vi andre kan eller behøver at forstå, hvori de pågældendes særlige egnethed som ministre egentlig består udover, at de gerne vil være det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.