Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Benhård kapitalisme

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Regeringen vil tvinge pensionskasser og andre ejendomsinvestorer til at sælge 25 pct. af deres byggegrunde til alment boligbyggeri. »Det er et vanvittigt forslag, som går på, at man skal kunne tvinge private ejendomsejere til at sælge 25 pct. af deres byggejord til et almennyttigt boligselskab til en pris, der ofte er lavere end det, de selv har givet for det,« siger Torben Christensen fra Ejendomsforeningen Danmark ifølge finans.dk.

Socialdemokraternes boligordfører Jan Johansen henviser til det gode formål. »Vi har fra Socialdemokraternes side sagt, at vi gerne vil have en by-sammensætning, hvor man både ser advokaten, sosu-assistenten og betjenten, når vi handler i Brugsen. Altså hvor vi alle sammen bor i byen,« siger Jan Johansen. Journalisten udfordrer imidlertid politikeren og spørger, om ikke investorerne så bare lader være med at investere. »Det gør investorerne ikke,« svarer Jan Johansen.

Men uanset, hvordan man vender og drejer det, vil det jo gå ud over afkastet, hvis man forringer en investering, påpeger journalisten. »Men det må de lære at leve med. Ellers må de lave deres investering et andet sted, hvis de ikke synes, det er godt nok,« svarer Jan Johansen.

En politiker kan tillade sig at være både skråsikker og ligeglad – herfra til verdens ende. Men det ændrer ikke ved naturlovene: Når man gør noget sværere, bliver der mindre af det. Bliver det sværere at investere i boliger, bliver der færre af dem. En forarget Jan Johansen kalder det for »benhård kapitalisme«.

Men de mennesker, der gnider sig allermest i hænderne er dem, der allerede ejer en eftertragtet bolig i København. Deres investering bliver kun mere værd i kraft af socialdemokratisk obstruktionspolitik over for nye boliger. Husk det nu: Socialdemokraterne gavner dem, der allerede har deres på det tørre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.