Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Bademinister Hjort

Ulrik Høy Groft Sagt
Ulrik Høy Groft Sagt

Man skulle tro, at det nys overståede Nato-møde i Bruxelles var en kongres for turister og badegæster. Fraset den amerikanske forsvarsminister, James »Mad Dog« Mattis, var der lutter smil og afslappede attituder. Ikke mindst fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, der virkede som en ægte gedigen turistminister, glad for sit job og sin parasol.

Man kan ikke påstå, at de mange medlemslande stod på nakken af hinanden for at øge bidraget til Nato. Kun fire lande ligger på de optimale to pct. af BNP om året, de øvrige langt under. Danmark fedter den med 1,17 pct. om året, et tal som bademinister Hjorth finder det møjsommelig svært at hæve til 1,19 pct. endsige 1,24 pct. Hvorfor? Fordi bademester Hjorth først skal forhandle forsvarsforlig med kommunen i Thyborøn og søbadet i Folkesvind Magle.

I den forstand var Danmark altid fedtspiller i Nato, altid den kontrære part, i bedste fald nøleren. Engang var det DKP, SF, S, VS, de Radikale, Røde Moar og lejesvende af samme kulør i DR. Nu er det de borgerlige, der opfører sig – ikke som fjender af Nato – men som sjoskende badegæster, der ikke forstår, at det gamle Sovjet forlængst er afløst af det ny Sovjet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.