Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ateisters leg med ilden

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Ateistisk Selskab har erklæret folkekirken krig. Med busreklamer som »Hvorfor tro på en gud?« forsøger de at få folk til at melde sig ud af folkekirken. Ateistisk Selskab leger med ilden. Vores fredsommelige, altfavnende folkekirke er et ideelt værn mod, at folk, som er religiøse, fristes til at gå til yderligheder og blive farlige for deres omgivelser. Det beroliger mange at tro på en gud, som er med én overalt og endog bevidner ting, som man finder for småt eller for pinligt til Facebook. Og det giver ro, livsmod og trøst ved dødsfald at tro på, at den kære dødes sjæl lever evigt videre. Og alt dette gode giver folkekirken uden samtidig at overdrive det ved på nogen måde at hidse folk op med religiøse flammetaler, æggende salmesang og antydning af, at menigheden bør overveje at blive religiøse martyrer i stedet for at nøjes med at putte penge i kirkebøssen til nødhjælp og gå glade hjem og nyde en søndagsfrokost.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.