Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

»Asyl« krænker også

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Berlingske fortalte i sin leder forleden, at et berømt kunstmuseum med kunstmuseumsmedarbejderes opbakning nu vil fjerne ord som »neger«, »indianer« og »dværg« fra udstillingen. Formålet er, at ingen skal krænkes af at besøge udstillingen. I den forbindelse vil Groft sagt gøre opmærksom på, at der her i landet findes flere og flere besøgende uden gyldig entrébillet, som, ved at sige ordet »asyl«, kan – om ikke krænke, så i hvert fald skabe stort postyr og sindsbevægelse hos politiet, integrationsordfører Marcus Knuth (V) og udlændingeordfører Martin Henriksen (DF). Det er urimeligt, at tilfældige museumsgæster og museumsmedarbejdere beskyttes mod ord som »neger«, »indianer« og »dværg«, når landets ordensmagt og fremtrædende medlemmer af Folketinget her i deres eget land dagligt risikerer at blive groft generet af ordet »asyl«. Og så ytret af personer, som ikke engang har betalt entré ved indgangen for at komme ind og besøge velfærdsudstillingen. Ordet »asyl« bør derfor også forbydes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.