Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

A/S Storsvindlerne

Claes Kastholm Hansen: Papiravisen har det til fælles med romanen, at dens død ustandselig er blevet varslet. Men romanen lever i bedste velgående, og dagspressen henter fortsat næsten 90 procent af sine indtægter fra papirudgaven.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Men det trænger til at blive bedre, og derfor har Groft sagt undfanget en temmelig genial forretningsplan: man splitter avisens forskellige områder op i en række selvstændige aktieselskaber. Man kan f.eks. starte med Groft sagt. Den mægtige kreds af trofaste groft sagt-læsere indbydes til at tegne aktier. De indkomne millioner bruges dels til aflønning af bestyrelsen for A/S Berlingske Groft Sagt, dels til betaling af Berlingske Media for daglig trykning af Groft sagt. Bestyrelsen består af de seks Groft sagter. Til CEO udnævnes groft sagten Edith Thingstrup, der formodes at stå på god fod med Vorherre, og det bliver der brug for. Så køber de seks groft sagter et par ejendomme og opretter et ejendomsselskab, finansieret af kreditforeningen, og også med Edith Thingstrup som direktør. Derefter udstykker de den ene ejendom i andelslejligheder og putter tilfredse provenuet i lommen.

Nu forlanger kreditforeningen en yderligere kaution under henvisning til, at dens pant, ejendomsselskabet, er blevet mindre værd. Trods groft sagten Ditlev Tamms juridiske betænkeligheder enes groft sagterne om, at CEO Thingstrup for at tilfredsstille kreditforeningen skal udstede en selvskyldnerkaution på 12 mio. med sikkerhed i A/S Berlingske Groft Sagt.

Da dette via en journalist kommer aktionærerne for øre, bliver de brøstholdne, og en filmkyndig aktionær foreslår under øredøvende bifald, at man »fremadrettet« (dvs. i fremtiden) kun omtaler de seks groft sagter som A/S Storsvindlerne.

Enhver lighed med Peter Aalbæks, Lars von Triers og Peter Gardes brug af Zentropa A/S til privatøkonomiske formål, afdækket af Jyllands-Posten forleden, er utilsigtet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.