Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Arbejdstid

Ditlev Tamm: Mange advokater arbejder meget for at tjene mange penge.

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Skal man forstå en omtale i Kristeligt Dagblad af en af Deres Groft sagts professorkolleger, der har beskæftiget sig med advokater og selv været advokat, har han rejst spørgsmålet, om det er en branchesygdom, at man umuligt kan arbejde i advokatbranchen uden at præstere 1.500-2.000 timers arbejde om året? Det er jo en ordentlig mundfuld svarende til en 7-8 timers arbejdsdag fordelt på 200-250 årlige arbejdsdage, og det er da også helt forståeligt, som journalisten skriver i omtalen, at den pågældende kollega har valgt at have sit virke blandt de »mere adstadige universitetsjurister«. Deres Groft sagt kan nu oplyse den pågældende journalist om, at 1.500-2.000 årlige arbejdstimer ikke er helt usædvanligt på universiteterne, så bolden må nok gives videre til journalisternes opfattelse af hårdt arbejde, inden vi konstaterer, at vi er ved at komme derud, hvor en almindelig arbejdsdag i journalistikkens verden hører til ekstremerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.