Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Apple mod penis

Klaus Kjøller: Peter Øvig Knudsen har fået stor omtale i danske medier af sine bøger om hippierne ved at forsyne bogens billeder af nøgne personer med røde æbler, således at man ikke kan se kvindebryster og penisser.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Men nu har Apple så alligevel fjernet dem fra sin iBookstore. I den anledning udtaler fremtidsforsker, bachelor i fysik og astronomi Klaus Æ. Mogensen til Politiken: »Det svarer til, at IKEA vil bestemme, hvilke bøger der skal stå i den bogreol, man køber i en af deres butikker.« Hvilken forvirret snak! For IKEA sælger jo netop ikke bøger, men reoler og andet inventar.
Hvis sagen skal sammenlignes med IKEA, så ville fjernelsen af bogen svare til, at Øvig havde lavet en reol, som IKEA ikke ville sælge. Men så kan enhver jo straks se, at man så bare kan købe den i en anden møbelbutik. I øvrigt: Hvis Øvig i stedet for et provokerende billede af et æble havde brugt et portrætfoto af en ukendt, dansk fremtidsforsker til at blokere for bryster og penisser, så ville bøgerne stadig være at finde hos Apple. Men så havde billederne ikke solgt nær så godt i alle andre medier.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.