Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Anstiftelse af vold

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Justitsminister Søren Pape og overraskende nok også juristerne mener godt, at der måske kan laves et bandeforbud. Det kræver dog stærke beviser, siger de. De er der da. Er de mange rygende pistoler ikke beviser nok? Jo, spørger Jacob Mchangama, men er Loyal to Familia nu også en forening? Kan det bevises? Er den ikke, kan den ikke forbydes. Det gode, gamle ord »forening« volder store problemer for de lovkyndige. Det står i Grundlovens §78 stk. 2. »Foreninger, der virker eller søger at opnå deres mål ved vold… bliver at opløse ved dom«. Selvfølgelig er LTF en forening. Det kan heller ikke bevises, at banden vil begå kriminalitet, ytrer juristerne. Der er jo ikke en eneste forening, der er så dum, at den i sin formålsparagraf skriver, at den vil begå kriminalitet. Hvis man tænker som disse lovfundamentalister, kan §78 aldrig bruges. Sagen er klar: LTF er en forening, der søger at opnå sit mål ved vold. Hvor svært kan det være?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.