Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Anonymous på svensk

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Alle tager i disse dage klart afstand fra terror. Det gælder også cyber-hacktivistkollektivet Anonymous, som har lukket flere jihadistiske hjemmesider ned i krigen mod terror. Og det har skabt stor glæde verden over, at dette anarkistiske netværk også er med os andre.

Men nu viser det sig, at den svenske afdeling af Anonymous ikke er med og faktisk tager stærkt afstand fra resten af Anonymous. Svensk Anonymous finder, at operationen rider på en bølge af fremmedhad. Bl.a. opfordres der til, at jihad-terrorister slås ihjel.

Det er imponerende, i hvilken grad den politiske korrekthed går svenskere gennem marv og ben – selv i anarkistiske, ustyrlige svenske hacker-kredse. Faktisk står den politiske korrekthed stærkere her end hos den ellers politisk renskurede svenske statsminister, Stefan Löfven, som ved marchen i Paris vandrede arm i arm med repræsentanter fra lande, som dagligt forfølger journalister. Og med premierministeren fra Tyrkiet, som med bureaukratiske kneb har ladet Lars Hedegaards mistænkte jihad-terrorist undslippe retsforfølgelse her i landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.