Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Angst eller dødsforagt?

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

I stedet for at analysere et fænomen politisk kan man forsøge at analysere det psykologisk sådan a la Kierkegaard. Det gør Politikens Michael Seidelin. Vi danskere ved jo, at »angst« ikke er det samme som frygt. Angsten har ingen genstand. I en »europæisk« analyse er Michael Seidelin nået frem til, at »angst flytter Italien mod højre«. Hvem er det, der nærer angst for ingenting? De sædvanlige skurke: Fascister (det er jo Italien), antisemitter, nationalister og fremmedfjendske. Altså de mennesker, der lytter til italienerne. Men hvis det er sådan, at angst flytter lande til højre, hvad flytter så lande til venstre? Det modsatte af angst må være dødsforagt. Groft sagts analyse-panel er dermed nået frem til følgende: Dødsforagt flytter København til venstre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.