Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Andeprøven for kulturfolk

Eva Selsing
Eva Selsing

De læste måske skuespilchef Morten Kirkskovs charmant-barnagtige fascisme-anklage mod enhver på ikke-venstrefløjen i avisen forleden? »De voksne er dåmme, når de ikke åbner grænserne helt,« var det intrikate budskab. Det har fået flere kulturmennesker til at udtrykke støtte til Kirkskov. Én dame synes for eksempel, det er »modigt«, når folk i hendes branche siger noget »ærligt« (læs: forudsigeligt venstreorienteret) om samfundet. En anden, Martin Lyngbo – direktør i teatret Mungo Park – klager dog over den »nedladende« måde, hvorpå kulturklassens standard-gymnasierøde syn på verden opfattes:

»Vi bliver set på som børn, der blander sig i de voksnes snak.«

Det er måske, fordi en imponerende mængde kulturfolk, med Kirkskov, består andeprøven for infantile politiske betragtninger: Hvis den ræsonnerer som et barn og taler som et barn, så er det rimeligt at antage, at vi har at gøre med en slags barn. Jo, den er god nok.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.