Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Amourøst

Ulrik HÔøΩy Groft Sagt
Ulrik HÔøΩy Groft Sagt

Tak til Berlingskes Martin Tønner for munter opdatering af de amourøse forhold i fransk toppolitik. Om franskmænd er mere frisindede end andre, er dog et spørgsmål. Måske er de mere illusionsløse og modent desillusionerede, hvad man helt sikkert kan læse mere om i World Happiness Index. Forfatteren Thorkild Hansen havde et mere generelt syn på sagen og skelnede mellem en katolsk og protestantisk kulturkreds. I sidstnævnte må man parre sig i flæng frem til giftermålet, men ægteskabet kræver troskab. Modsat katolske normer, hvor kvinden skal gå ren og ubesmittet ind i ægtestanden, som til gengæld er et bordel. Simpelthen, et bordel, mente Thorkild Hansen, for katolikker kan ikke blive skilt, men de kan da slå sig i tøjret. Det er 50 siden, den danske forfatter udfoldede sit syn på sagen, og det er mange år målt med amourøs alen. Mange bordeller er løbet i stranden siden da, mangt en troende gået i vandet, så vi vil gerne vide mere. Skriv snart.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.