Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Alternativet afsløret

Deres Groft sagt hører til den næppe helt lille kreds, som undrer sig over, at ellers fornuftigt demokrati som det danske kan rumme et parti, som de Alternative, der ikke synes at have et seriøst politisk bud på løsningen af noget som helst. Forleden dag blev dette synspunkt bekræftet, da partiets leder Uffe Elbæk i en TV-samtale, som han åbenbart selv havde indvilliget i at deltage i, kom fuldstændig til kort over for den dybt professionelle politiske udspørger Clemens Kjersgaard, der eminent udførte det stykke arbejde, som han er sat til, nemlig at afsløre, om hans samtalepartnere har noget at byde på. Det havde Elbæk, når det gælder flygtninge, ikke ud over almindelig snak om mennesker, der drukner i Middelhavet, hvilket han ikke er ene om ikke at bryde sig om. Samtalen var god som afsløring af en politiker, der ikke lever op til de forventninger, man nu en gang må have til mennesker, der selv vælger og får penge for det arbejde, de udfører. Samtalen afslørede formentlig også, hvorfor der er ikke helt få, der stemmer på ham. Elbæk er ikke blot leder af de Alternative, han er en slags ikon for en helt bestemt måde at være dansker på, der helst slet ikke vil konfronteres med virkeligheden og nødvendigheden af at træffe beslutninger, men bare synes, at nogen da må kunne finde en hyggelig løsning, og som derfor bliver rigtig vrede, når deres hulhed afsløres for åbent tæppe, selv om de faktisk lønnes for at finde på løsninger og ikke for bare at gå rundt og mene noget, som alle andre også kan mene.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.