Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Almen forringelse

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Regeringens forslag til gymnasiereform indeholder mange ting, der vil være med til at hæve fagligheden. Men politiske forslag fra Venstre har efterhånden udviklet en vis modus vivendi således, at alt, der er godt, partout skal eskorteres på vej af noget, der er værre. Så når man f.eks. vil indføre et snusfornuftigt krav om et karaktergennemsnit på 4 i dansk og matematik for overhovedet at kunne komme ind på gymnasiet, kommer det selvfølgelig samtidigt med et forslag om at afskaffe fagene religion og oldtidskundskab til fordel for en ”historisk-humanistisk faggruppe” med fælles eksamen. Man vil, hedder det, ”nytænke” almen dannelse, så der lægges større vægt på elevernes ”innovative, digitale og globale kompetencer” samt ”karrierekompetencer”. ”Jeg tror, vi kan skabe en masse synergi”, siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby i et herostratisk forsøg på at vinde OL-guld i disciplinen meningsløs ordflom. Hos Groft Sagt forstår vi lige så lidt af det hele, som ministeren formodentlig selv gør, men vi aner dog logikken og foreslår at tage skridtet fuldt ud: Lad os, nu vi er i gang, slå alle gymnasiefag sammen, til én stor ”faggruppe” med betegnelsen ”Alt”. Eksamenen kan meget vel være baseret på gruppearbejde med lidt multimedie-præsentation og med bonus for noget erhvervspraktik undervejs. Det vil uden tvivl give masser af synergi og kompetencer—og enhjørninge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.