Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Alle elsker Skat

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Hvem betaler man skat til? Det gør man til en mystisk størrelse, som Mette Frederiksen (S) kalder »fællesskabet«. Fællesskabet er de rødes gud. »Vælg fællesskabet« er Enhedslistens trosbekendelse. Fællesskabet er blot et andet ord for den store gud: Staten. I gamle dage kaldte man de ansatte skattefolk »de røde og de døde«. Dvs. dem der ikke kunne blive revisorer og selv tjene penge. Dengang hadede folk skattevæsenet. Skattefar hed han. Der var skattenægterpartier, men siden staten overtog, er der sket et ideologisk skred. De fleste synes godt om skat. Og da man endelig havde opdraget folket til at elske Skat, kom skandalen. Nu er skatteskandalen blevet til partipolitik. Det er ikke vores skyld, siger de fem røde ministre. Det er heller ikke vores, siger de tre Venstreministre.

Tilbage sidder fællesskabsminister Lauritzen (V) og skal lære os igen at elske Staten og aflevere penge til guden. Heldigvis findes Fremskridtspartiet, dvs. ateisterne, ikke mere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.