Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Agent-indsamling

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

I 2014 valgte dagbladet Politiken at give gratis annonceplads til journalist Jørgen Dragsdahls støtteforening. Dragsdahl var sur på professor Bent Jensen, som havde sagt noget kontroversielt om Dragsdahl og agentvirksomhed.

»Det er en vigtig sag, fordi den handler om, hvordan vi udlægger vores historie, og hvad hvem har ret til i den forbindelse. Dragsdahl har været igennem to retssager for, hvad der i praksis er et statsstøttet projekt. Der synes vi, det er meget vigtigt, at borgeren får mulighed for at prøve sin sag,« sagde daværende chefredaktør Bo Lidegaard dengang til fagbladet Journalisten. Budskabet var ikke til at misforstå: Den venstreorienterede Dragsdahl var offer for forfølgelse.

Nu er Politikens tidligere chefredaktør, Bo Lidegaard i lighed med professor Bent Jensen blevet dømt for injurier mod en journalist. Sjovt nok også en journalist, som blev beskyldt for at være agent. Det var så bare en journalist, som i årevis havde arbejdet ud fra et højreorienteret perspektiv.

Hvor ironisk. Men som skrevet står: »Alle, der griber til sværd, skal falde for sværd«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.