Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Agent 007 på universitetet

De fleste ansatte på Københavns Universitet er formentlig lidt stolte, når universitetets rektor eller måske endda også prorektor lægger navn til et indlæg, der optages i avisen.

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Det sker såmænd ikke så tit, og så meget desto mere vægtigt er det, når det sker, som forleden dag, hvor ledelsen trådte i karakter med et indlæg, hvor James Bond var det gennemgående tema, og som rigtig flot sluttede med at fortælle, at universitetet nu var »agent i hele samfundets tjeneste«.

Universitetsledelsen havde helt åbenbart været i biografen eller hørt om den nye James Bond-film, der fremstiller en udslidt agent 007, og vi forstår, at sådan bliver det ikke på Københavns Universitet. Undervisningsministeren sørger nemlig for de nødvendige penge til universitetet, så det kan udføre sin mission. Der er ikke tvivl om, at dette vigtige budskab her føres frem i tidens sprog og på en måde, som universitetets ansatte rigtig godt kan lide.

Universitetet skal være moderne, så lad os da endelig slippe for alt det med ugler og ørne og Sokrates, og hvad de nu hedder alle de gamle, og lad os få agenter, rockstjerner og skuespillere og ugens film ind. Eneste indvending må være, at all-male ledelsen tilsyneladende stadig hænger ved mandlige idoler. James Bond-filmene vrimler jo med kvinder. Et velment tip til universitetets spindoktor vil derfor være at kigge lidt på dem til næste gang. Visdommens gudinden Pallas Athene er for længst yt. Vi glæder os allerede til at se, om universitetet mon kan håndtere Pussy Galore lige så flot som agent 007.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.