Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Afdrifts-bedrift

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Aarhus Universitets nye rektor, Brian Bech Nielsen, slider i det for at genskabe det mishandlede lærdomstempel som en institution, hvori der forskes og undervises på videnskabeligt niveau. Noget af en jætteopgave efter den tidligere ledelses managementagtige hærværk. Det var jo her, man fyrede en professor, der højlydt undrede sig over, at man kunne studere musikvidenskab uden at kunne læse noder. Som et led i genopretningen vil rektor Bech Nielsen øge den tid, de studerende kan bruge på at skrive speciale, til et år. Specialet er blevet reduceret til en lidt længere afløsningsopgave. Men, som Bech Nielsen skriver i Politiken, er det i specialet, de studerende skal tilegne sig forskningens principper og metoder og vise, at de kan anvende dem i et konkret, længerevarende projekt. Rektor Brian Bech Nielsens bestræbelser på at gøre universitetet til et rigtigt universitet igen kolliderer med regeringens studiefremdriftsreform, der går ud på at producere så mange høveder med bestået eksamen som muligt på kortest mulig tid. Rektor Brian Bech Nielsens afdrift fra fremdriften er en bedrift.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.