Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Abstrakte modeller

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Ekstremt vejr som følge af global opvarmning er et noget overdrevet fænomen. Det skriver dagbladet Politiken i en lillebitte notits, som nok skal blive overset alle andre steder end i Groft Sagt. Politiken refererer et nyt studie, som netop er offentliggjort i tidsskriftet Nature.

»Vi finder, at regn- og tørkeekstremerne i det 20. århundrede er inden for den naturlige variation, som vi nu kan se i tidligere århundreder,« udtaler historiker og klimaforsker Frederik C. Ljungqvist fra Stockholms Universitet.

Desværre stemmer forskernes nye opgørelser af de virkelige nedbørsmængder ikke overens med de abstrakte klimamodeller, som man bruger til at forudsige virkningerne af den globale opvarmning i fremtiden. Men skidt være med det. I klimadebatten handler det ikke om virkelighed. Det handler om abstraktion og modeller, især hvis de abstrakte modeller kan give politikerne en undskyldning for at blande sig noget mere. De grønne lobbyister kan ånde lettet op.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.