Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Åh, hvilket herligt slaveri

Hans Hauge
Hans Hauge

Slaveriet er et utroligt populært emne for tiden. Til stor glæde for forskere, politikere, forfattere og empatikere, der kæmper om at være dem, som gyser mest over, hvor grusomme danskerne var. Man kan score mange flidsmærker på at være imod slaveriet. Medierne var begejstrede, da en guitarspillende mand fra Skanderborg havde opdaget, at der er penge i slaveriet. Han har lavet en sang, hvor omkvædet lyder: »Danmark var en slavenation«. Og det er løgn. Danmark var ikke en nation, da slavehandlen foregik. Handelskompagnier og købmand fra Danmark-Norge handlede med slaver. Og det var i oplysningstiden. Voltaire var både antisemit og racist. Med romantikken og nationalismen blev slaveriet ophævet. Grundtvig og andre præster kæmpede tappert mod slaveriet. Og dem har vi glemt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.