Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

A new normal

Edith Thingstrup: Erhvervs- og vækstministeriet har ansat en ny taleskriver og kommunikatør. Den nyansatte, Sune Prahl Knudsen, er en af ministeren Annette Vilhelmsens sparringspartnere fra SF. Han skal imidlertid ikke være politisk ansat i en af de to allerede eksisterende stillinger som »særlig rådgiver«.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Disse er nemlig i forvejen besat af SF-kammerater. Sune Prahl Knudsen skal derfor i stedet arbejde i en almindelig embedsmandsstilling. En stilling som 150 havde søgt. Det har vakt anonym kritik i SF-kredse, skriver Politiken. Her undrer man sig over, at Annette Vilhelmsen ikke kan nøjes med sine to skatteyderbetalte politiske støttepædagoger, men har brug for en tredje. Annette Vilhelmsen afviser over for Politiken, at hun har været involveret i ansættelsen. Vi må således forstå, at ansættelsen intet har at gøre med Sune Prahl Knudsens relationer til ministeren.

»Erhvervs- og vækstministeren – eller hendes særlige rådgivere – har ikke været involveret i ansættelsen eller på nogen måde over for os bedt om eller antydet, at han skulle tilbydes stillingen,« skriver kontorchef Anders Holm til Politiken. Sådan svarer en god embedsmand, der udmærket godt ved, hvad ministeren har brug for, uden at hun behøver sige det. Sune Prahl Knudsen er derfor blevet ansat på sine kvalifikationer, som omfatter en tidligere ansættelse som kommunikationschef for det såkaldte »Fair Trade mærke« og redaktør på de homoseksuelles blad, Pan-Bladet.

Onde tunger vil måske undre sig. Hvordan kan disse kvalifikationer dog komme Erhvervs- og vækstministeriet til gode? Men nu ikke så bornert. Ansættelsen af Sune Prahl Knudsen hos SFs leder er første skridt i et nyt stort eksporteventyr. Danmark skal satse hele butikken på at sælge værdibaserede, multikulturelle, grønne, regnbuefarvede, antiheteronormative konsulentydelser produceret i det særlige queer-miljø og vækstlag. Danmark skal jo ikke konkurrere på løn, men satse på nicheprodukter. Sådan er fremtiden. Det ved alle da. Det med vindmøllerne var bare et eksperiment. Hvor der handles, der spildes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.