Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

9. april

Mads Fuglede Groft
Mads Fuglede Groft

»De tusind aar, så blev de væk...« skrev Kaj Munk om 9. april 1940. Den måske mest skamfulde dag i vores fine lands lange historie, hvor vi viste, at vi ikke elskede vort land nok til at ville dø for det. Det er selvfølgelig nemt at være moralsk på afstand. Det er måske også anløbent at kræve blod spildt i en kamp, hvor modstand, uanset hvor indædt, alligevel ville føre til nederlag. Men det ændrer ikke ved, at hvis man ikke er parat til at ofre alt for sit land, så har man ikke fortjent sin egen frihed.

9. april er en sørgelig dag. Tak til de allierede, der var modigere end vi og parat til at ofre det dyrebareste, de havde, for at vi kunne få det, vi mistede, tilbage. Og tak til den danske soldat, der havde kæmpet til sin død for Danmark, hvis ordren var kommet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.