Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

7/1 og venstrefløjen

Politikens Frankrigskender Bjørn Bredal kommenterede i TV 2 News attentatet mod Charlie Hebdos redaktion. I baggrunden kunne man skimte humanismens David Trads. Han tænkte nok på tonen i den franske debat.

Bredal udtalte sig bl.a. om den franske islamkritiker Michel Houllebecqs nye roman, som alle kalder »provokerende«, »Soumission« (dvs. Underkastelse eller Islam). Den udkom samme dag som attentatet. Han var på bladets forside 6. januar – det var en karikaturtegning af ham. Det bliver i fremtiden spændende, hvordan den tolerante venstrefløj vil tale attentatet ned. Eller rettere: Det er forudsigeligt. Bredal åbnede debatten med at sige, at Houllebecqs fremtidsroman, der forudsiger, at Frankrig får en muslimsk præsident og indfører sharia, var »helt ude af proportioner«. Hvorfor? Fordi den muslimske befolkning i Frankrig kun udgør fire procent. Tror han, at den slags kan opgøres i procenter? Vi vil sikkert høre, at attentatet intet har med islam at gøre. Der vil komme fordømmelser af Front Nationale. Og endelig vil Enhedslistens Per Clausen nok udtale, at Charlie Hebdos redaktør var en nar, der kun var ud på at provokere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.