Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

180 grader forkert vinkel

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Man skulle tro, at vores public service-TV ville tage godt imod politiets nye 360-graders indsats, der bruges til at bekæmpe kriminalitet i belastede områder. I 360-graders indsatsen samarbejder politiet med kommunen og Skat, og idéen er at presse de kriminelles forældre og søskende, så de lægger pres på de kriminelle. Det lyder fornuftigt at forebygge ved at inddrage positive kræfter i netværket omkring den kriminelle. Men i det indslag, TV 2 Nyhederne bragte om to hårdkogte, unge kriminelle mandag, blev TV offer for en af sine egne mest fortærskede fortælleformer. De to kriminelle blev fremstillet som ofre, som med rette kunne være godt knotne over politiets inddragelse af deres uskyldige familiemedlemmer. I et inkvisitorisk interview stod en politimand for skud som den statslige overmagt, der nu truede disse to dybt krænkede ofre og deres uskyldige familie med sin 360-graders indsats. Budskabet, der bar indslaget, var, at politiet uanstændigt mobber forbryderne og deres familier. Vinklen burde være skiftet 180 grader, så de kriminelle havde lignet kriminelle og ikke englebasser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.