Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Yes sir - Mark Zuckerberg stiller i jakkesæt i Kongressen

Den 33-årige milliardær ifører sig jakkesæt, når han tirsdag og onsdag skal vidne i Kongressen om Facebook.

Selv om han er verdenskendt for at have en uniform, der blot består af cowboybukser, kondisko og en stram grå T-shirt, så vil Facebooks stifter og topchef, Mark Zuckerberg, være iført et jakkesæt, når han tirsdag og onsdag aflægger vidneudsagn i Kongressen. Scanpix/Jim Watson
Selv om han er verdenskendt for at have en uniform, der blot består af cowboybukser, kondisko og en stram grå T-shirt, så vil Facebooks stifter og topchef, Mark Zuckerberg, være iført et jakkesæt, når han tirsdag og onsdag aflægger vidneudsagn i Kongressen. Scanpix/Jim Watson

Selv om han er verdenskendt for at have en "uniform", der blot består af cowboybukser, kondisko og en stram grå T-shirt, så vil Facebooks stifter og topchef, Mark Zuckerberg, være iført et jakkesæt, når han tirsdag og onsdag aflægger vidneudsagn i Kongressen.

Den 33-årige milliardær er ikke helt fremmed over for jakkesæt. I 2009 havde han slips på hver dag, fordi han havde defineret det som en af sine personlige udfordringer det år.

Det var i en periode, hvor USA's økonomi var i dyb recession, og Facebook var endnu ikke en profitabel virksomhed.

»Selskabet skulle stadig overbevise om, at Facebook havde en god forretningsmodel,« har Zuckerberg skrevet om perioden på Facebook i januar.

Han har også været iført jakkesæt ved møder med ledere fra store lande som Kina og ved et møde med USA's tidligere præsident Barack Obama.

»Det var et seriøst år, og jeg bar slips hver dag for at minde mig selv om det.«

Jakkesættet opfattes som et ydre signal om, at Zuckerberg tager sit vidneudsagn i Kongressen alvorligt, men krisen for Facebook er alvorlig og ventes at belaste det sociale medier i længere tid.

»Det står klart nu, at vi ikke gjorde nok for at forhindre, at disse værktøjer blev brugt til at skade. Det var min fejl, og jeg undskylder. Jeg startede Facebook, jeg leder det, og jeg er ansvarlig for, hvad der sker,« sagde Zuckerberg mandag.

Det fremgår også, at Facebooks nye store investeringer i sikkerhed vil påvirke selskabets rentabilitet fremover.

Det sociale medie kom ud i et stormvejr, da det for nylig blev afsløret, at det er lykkedes analyseselskabet Cambridge Analytica at få adgang til data fra 87 millioner Facebook-profiler på det sociale medie.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.