Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Yemens premierminister beder arabere redde Aden

Separatister har indtaget store dele af Aden, som er Yemens midlertidige hovedstad.

Soldater fra Yemens regeringshær på et bjerg nær fronten til houthi-oprørere. Yemens premierminister appellerede søndag til arabiske lande om at rede den midlertidige regeringshovedstad Aden fra at falde i hænder på separatister, der allerede har indtaget store dele af byen. Reuters/Faisal Al Nasser
Soldater fra Yemens regeringshær på et bjerg nær fronten til houthi-oprørere. Yemens premierminister appellerede søndag til arabiske lande om at rede den midlertidige regeringshovedstad Aden fra at falde i hænder på separatister, der allerede har indtaget store dele af byen. Reuters/Faisal Al Nasser

Aden. Yemens premierminister appellerede søndag til arabiske lande om at redde præsident Abd-Rabbu Mansour Hadis midlertidige regeringshovedstad Aden fra at falde i hænder på separatister, der allerede har indtaget store dele af byen efter voldsomme kampe med regeringsstyrken.

- De rykker frem militært og opretter militære kontrolposter. Og de angriber hæren i dens baser og på dens kaserner, skriver premierminister Ahmed bin Dahr på sin Facebookprofil med henvisning til den separatistiske bevægelse Sydens Overgangsråd, STC.

- Dette er en alvorlig udvikling, og koalitionen og araberne må som helhed tage skridt til at redde situationen. Det er op til dem, og som vi ser det, så knytter vi vort håb til De Forenede Arabiske Emirater, siger han.

Mindst 15 mennesker blev dræbt under kampe søndag i Aden, som er erklæret for Yemens midlertidige hovedstad. Under kampene indtog oprørerne regeringshovedkvarteret.

Tre civile var blandt de dræbte, siger hospitalskilder på Adens fire hospitaler.

Kampene brød ud tidligt søndag mellem militære enheder, som er loyale over for præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, og sikkerhedsstyrker, som støtter de sydlige oprørsstyrker.

Over en tredjedel af Yemens indbyggere har nu brug for humanitær hjælp, mens krigen mellem regeringen, der støttes af Saudi-Arabien, og iranskstøttede oprørere er på vej til at gå ind dens fjerde år.

- Over 8,4 millioner yemenitter trues af hungersnød, hedder det i en opgørelse fra FN's humanitære kontor, OCHA.

Koalitionen under Saudi-Arabiens ledelse greb ind i konflikten i 2015. Det skete, efter at houthierne - som er shiamuslimer - erobrede hovedstaden Sanaa, og Yemens ekspræsident Ali Abdullah Saleh flygtede til Saudi-Arabien.

Saudiaraberne, der er sunnimuslimer, beskylder deres ærkefjende, det shiamuslimske Iran, for at støtte houthierne.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.