Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

WikiLeaks-stifter vil ind i australsk politik

Julian Assange vil stille op til det australske parlamentsvalg. Hans egen mor mener, at han vil være et tiltrængt pust i et land, som efter hendes mening lefler for amerikanerne.

AUSTRALIEN: Grundlæggeren af whistleblower-tjenesten WikiLeaks, australske Julian Assange, er parat til at gå ind i politik i hjemlandet, skriver Sydney Morning Herald.

Onsdag udskrev premierminister Julia Gillard parlamentsvalg til september, og Assange har derfor besluttet sig for at gå efter en plads i det australske senat. Hans egen mor har stor tiltro til, at sønnen vil blive en fremragende politiker,

- Han bliver helt fantastisk. I Repræsentanternes Hus kan vi i dag vælge mellem USA-lakaj ét og USA-lakaj to blandt de store partier. Så det bliver godt at få sat et Assange-præg på senatet, så vi kan få noget tilsyn i Australien, siger hun ifølge Sydney Morning Herald til det australske nyhedsbureau AAP med henvisning til, at WikiLeaks og Julian Assange er kendt for at hænge regeringer ud.

Allerede sidste år gjorde Julian Assange det klart, at han er parat til at gå ind i australsk politik. Det skete fra Ecuadors ambassade i London, hvor han søgte tilflugt, efter at en domstol afgjorde, at han skal udleveres til retsforfølgelse i Sverige, hvor han er anklaget for flere tilfælde af seksuelle overgreb og et tilfælde af voldtægt.

Tilhængere af den kontroversielle WikiLeaks-stifter frygter, at Assange ikke vil få en fair retssag, og af samme årsag har Assange hidtil ikke forladt ambassaden i London. Om han også vil føre sin valgkamp her fra, står endnu hen i det uvisse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.