Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

WikiLeaks afslører 300.000 mails fra tyrkisk statsmagt

Whistleblowernetværket har tirsdag aften fremlagt massivt materiale med tilknytning til Erdogans parti, AKP.

WikiLeaks har tirsdag aften offentliggjort knap 300.000 mails med tilknytning til Erdogans politiske parti, AKP. Reuters/Handout
WikiLeaks har tirsdag aften offentliggjort knap 300.000 mails med tilknytning til Erdogans politiske parti, AKP. Reuters/Handout

WikiLeaks har tirsdag aften offentliggjort 294.548 mails med tilknytning til den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogans, politiske parti, AKP.

Det skriver whistleblowerorganisationen på Twitter tirsdag aften.

Afsløringerne af de hemmelige dokumenter kommer i forlængelse af et mislykket kupforsøg i weekenden.

Omstændighederne omkring kuppet er stadig meget uklare, hvilket gør afsløringerne af AKP's mailkorrespondancer interessante.

Da der er tale om et så omfattende datamateriale, er der stadig intet overblik over, hvad materialet indeholder.

- Vi har tilegnet os materialet en uge inden det mislykkede kupforsøg. WikiLeaks har fremskudt offentliggørelsen på grund af regeringens udrensninger efter kuppet, står der ifølge mediet Wired i en kommentar til offentliggørelsen.

- Vi har verificeret materialet og kilden, som hverken er forbundet til elementer, der står bag kupforsøget, eller til rivaliserende partier eller stater, står der i beskeden.

Mandag lød det, at man ville udsende 100.000 dokumenter. Det tal er nu ændret drastisk, og ifølge WikiLeaks vil der blive fremlagt mere materiale.

- Vores forestående offentliggørelse af 100.000 dokumenter om Tyrkiets politiske magt? Det var bare for sjov. Den første sending er på 300.000 e-mails, 500.000 dokumenter, skrev WikiLeaks tidligere på tirsdagen.

WikiLeaks henviser til et link, hvor alle med et login kan tilgå de mange mails, der i øvrigt har flere hundredtusinder vedhæftede dokumenter tilknyttet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.