Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

WHO jubler over sejr mod en række tropiske sygdomme

Verdenssundhedsorganisationen har registreret rekordstore fremskridt i kampen mod tropiske sygdomme.

Arkivfoto: WHO's generalsekretær, Margaret Chan.
Arkivfoto: WHO's generalsekretær, Margaret Chan.

Gennem de seneste ti år er der sket bemærkelsesværdige fremskridt i kampen mod en række tropiske sygdomme.

Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, på sin hjemmeside.

»WHO har registreret rekordstore fremskridt i kampen for at udrydde ældgamle plager som sovesyge og elefantiasis,« udtaler WHO's generalsekretær, Margaret Chan, i meddelelsen.

»Gennem de seneste ti år er millioner af mennesker blevet reddet fra nedsat funktionsevne og fattigdom takket være et af de mest effektive partnerskaber i det globale sundhedssystem,« tilføjer hun.

I en ny rapport fra WHO konkluderes det, at succesen blandt andet skyldes stor politisk opbakning og store donationer af lægemidler. Samtidig har forbedrede levevilkår ført til langt bedre sygdomsbekæmpelse i de berørte lande.

I 2007 mødtes en gruppe globale initiativtagere for at danne fælles front i kampen mod tropiske sygdomme.

Siden har en række lokale og internationale organisationer arbejdet tæt sammen med myndighederne i de pågældende lande. På den måde har man sikret bedre medicin, forebyggelse og behandling af patienterne.

Det globale samarbejde betyder blandt andet, at en milliard mennesker blev behandlet for mindst én tropisk sygdom alene i 2015.

Antallet af mennesker med sovesyge er blevet reduceret fra 37.000 nye smittede i 1999 til 3000 i 2015.

En sygdom som guineaorm blev der kun registreret 25 tilfælde af i 2016. For bare 30 år siden var der millioner af nye tilfælde hvert år.

WHO nævner også, at kun 12 mennesker døde af sygdommen hundegalskab i 2015 i de amerikanske lande.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.