Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

WHO erkender svigt i ebolaepidemi

Verdenssundhedsorganisationen indrømmer, at den har begået alvorlige fejl i håndteringen af ebolaudbruddet i det vestlige Afrika.

WHO: Der er sket alvorlige fejl i håndteringen af udbruddet af den dødelige virus ebola, der især har hærget i det vestlige Afrika.

Det erkender ledelsen i Verdenssundhedsorganisationen (WHO) i en erklæring, skriver nyhedsbureauet Reuters søndag aften.

»Vi har taget det alvorligt, at organisationen er blevet kritiseret for, at WHO reagerede for langsomt og for utilstrækkeligt. Vi var ikke aggressive nok, når det gjaldt om at advare verdenen. Vi arbejdede ikke effektivt nok med at koordinere med øvrige partnere, der var mangler i risiko-kommunikationen, og der var forvirring om roller og ansvar,« lyder det fra WHOs generaldirektør, Margaret Chan, i erklæringen.

Ubruddet af den dødelige ebolavirus blev rapporteret af WHO i 2014, og det er den hidtil største ebolaepidemi, både når det gælder antallet af smittede, døde og den geografiske spredning. Epidemien har hovedsagligt ramt Guinea, Liberia og Sierra Leone i det vestlige Afrika.

WHO har nu oplistet otte punkter, hvor organisationen kunne have håndteret ebolaudbruddet bedre. Det handler blandt andet om bedre kommunikation og deling af information. WHO er derfor parat til at gennemgå reformer, så organisationen bliver bedre til at håndtere voldsomme sygdomsudbrud i fremtiden.

»Vi kan iværksætte en yderst effektiv reaktion på små og mellemstore udbrud, men når vi står over for en nødsituation af dette omfang, er vores nuværende systemer - nationale som internationale - slet ikke gearet til det,« siger Margaret Chan.

I alt er 25.000 personer blevet ramt af ebola, hvoraf 10.000 har mistet livet. Selvom udbruddet er ved at stagnere, forekommer der dog stadig enkelte tilfælde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.