Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

WHO: Ebola er ikke længere ekstraordinær sundhedstrussel

Spredningsrisiko i Vestafrika, hvor ebola har hærget, er lav. Men beredskab skal opretholdes, siger WHO-chef.

Beslutningen om at fjerne Ebola fra listen er truffet efter et møde i FN-organisationens krisekomité, hvor et ekspertpanel har præsenteret generaldirektør, Margaret Chan (tv), for den aktuelle situation omkring ebola i Vestafrika.
Beslutningen om at fjerne Ebola fra listen er truffet efter et møde i FN-organisationens krisekomité, hvor et ekspertpanel har præsenteret generaldirektør, Margaret Chan (tv), for den aktuelle situation omkring ebola i Vestafrika.

Geneve: Ebola udgør ikke længere en ekstraordinær sundhedstrussel i Vestafrika, skriver WHO på Twitter.

Risikoen for spredning af virus betegnes som lav.

Generaldirektøren i Verdenssundhedsorganisationen understreger dog, at lokale sundhedsmyndigheder fortsat skal være på vagt, og kapaciteten til behandling skal opretholdes.

Beslutningen er truffet efter et møde i FN-organisationens krisekomité, hvor et ekspertpanel har præsenteret generaldirektør, Margaret Chan, for den aktuelle situation omkring ebola i Vestafrika.

På mødet tirsdag fremlagde eksperter fra Sierra Leone, Guinea og Liberia, hvordan de vestafrikanske lande har håndteret og levet op til retningslinjerne fra WHO-kontoret i Genève.

Alle lande har udstået en 42 dage lang observationsperiode og yderligere 90 dages overvågning, siden det senest konstaterede tilfælde af ebola.

Der har dog løbende været nye tilfælde, men de er blevet håndteret hurtigt, så spredning er undgået, fremgår det af en pressemeddelelse fra WHO.

I denne måned er mindst to mennesker døde af ebola i Guinea ifølge landets sundhedsmyndigheder.

Fem er døde af sygdommen siden december, da landet blev erklæret fri for den stærkt livstruende sygdom.

- Siden sygdommens genopblussen har vi registreret fem døde - tre af dem sandsynlige og to bekræftet, sagde en talsmand for regeringens enhed til bekæmpelse af ebola onsdag i sidste uge.

Nabolandet Liberia, der tidligere har været ramt af ebolaepidemien, og som i januar blev erklæret fri for sygdommen, valgte før påske at lukke sin grænse til Guinea.

Ebola, der i sidste fase kan føre til indre blødninger og død, har siden 2013 kostet 11.300 mennesker livet i de to lande og Sierra Leone. Det fik dengang FN til at slå alarm.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.