Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

WHO advarer om risikoen for markant flere zika-tilfælde

Antallet af tilfælde af det myggebårne zikavirus kan stige markant i de kommende måneder, advarer WHO.

Der er en potentiel risiko for, at antallet af mennesker, der bliver smittet med zikavirus, kan stige markant i de kommende måneder.

Sådan lyder advarslen fra vicegeneralsekretær i Verdenssundhedsorganisationen (WHO) Marie-Paule Kieny mandag, hvor en todages international konference om virusset indledes i Paris. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Her er 600 sygdomseksperter fra 43 lande samlet for at drøfte zikavirusset, der lige nu hærger i Latinamerika, og som WHO betragter som en global trussel.

Samtidig advarer WHO om, at zikavirus risikerer at sprede sig til nye dele af verden. Vurderingen sker på baggrund af, at myggesæsonen står for døren i Europa, ligesom sandsynligheden for, at virusset kan overføres seksuelt, foreligger.

For omkring to uger siden slog amerikanske sundhedsmyndigheder endeligt fast, at der ikke længere hersker nogen tvivl om, at det myggebårne zikavirus er årsag til medfødte misdannelser hos fostre.

Det gælder eksempelvis mikrokefali, hvor børn kommer til verden med unormalt små kranier og derfor kan udvikle hjerneskader.

- Det er nu klart, at virusset er skyld i mikrokefali, konkluderede Tom Frieden, direktør for CDC, USA's Center for Sygdomsforebyggelse.

Efterfølgende er yderligere studier blevet sat i gang for at finde ud af, om de tilfælde, vi hidtil har set, blot er toppen af isbjerget i forhold til skadelige virkninger på hjernen og andre udviklingsmæssige problemer.

Zika er et virus, der overføres af myg, men i mindst seks lande, hvor myggen ikke findes, er der opdaget enkelte tilfælde. Her menes smitten at være blevet seksuelt overført mellem mennesker.

Chefen for Det Nationale Institut for Allergi og Infektionssygdomme i USA, Anthony Fauci, oplyste tidligere på måneden, at det første bud på en vaccine mod zika skulle være klar til september.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.