Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

WHO: 500 personer har symptomer på kemisk forgiftning i Douma

WHO fordømmer angreb i Douma nær den syriske hovedstad Damaskus. Organisationen kræver adgang til området.

WHO fordømmer angreb i Douma nær den syriske hovedstad Damaskus. Organisationen kræver adgang til området. AFP PHOTO / HO / DOUMA CITY COODINATION COMMITTEE
WHO fordømmer angreb i Douma nær den syriske hovedstad Damaskus. Organisationen kræver adgang til området. AFP PHOTO / HO / DOUMA CITY COODINATION COMMITTEE

Verdenssundhedsorganisationen WHO siger, at omkring 500 patienter fra Douma i Syrien har symptomer på kemisk forgiftning og er undersøgt på sundhedscentre.

WHO fordømmer angrebet, der fandt sted lørdag, og kræver adgang til området.

»WHO kræver øjeblikkelig og uhindret adgang til området for at kunne behandle de ramte og for at få overblik over sundhedsskaderne og yde sammenhængende nødhjælp,« hedder det i en erklæring fra WHO's hovedkvarter i Genève.

FN's nødhjælpsorganisationen har ikke adgang til det meste af enklaven i det østlige Ghouta og heller ikke til byen Douma, hvor det omstridte angreb skete.

Syriens regeringsstyrker siger, at det ikke har gennemført noget kemisk angreb, og Ruslands militær afviste mandag, at der er fundet spor efter kemikalier på stedet.

Ved en afstemning i FN's Sikkerhedsråd tirsdag aften nedlagde Rusland veto mod et amerikansk resolutionsforslag om at indlede en undersøgelse af angrebet.

Undersøgelsen skulle fastlægge, hvem der har stået bag angrebet i Douma, hvor vestlige lande, iagttagere og aktivister mener, at der er anvendt kemiske våben.

USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, siger, at USA »gik virkelig langt« for at få russisk opbakning til forslaget. USA garanterede blandt andet, at det nye organ, der i givet fald skulle granske kemiske angreb, ville være upartisk.

Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, betegner Ruslands veto som "yderst skuffende".

Ruslands eget resolutionsforslag om en ny undersøgelse af kemiske angreb led også nederlag i Sikkerhedsrådet tirsdag aften. Det fik ikke den nødvendige opbakning fra mindst ni medlemslande.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.