Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vrede landmænd overhældte EU-bygning med mælkepulver

Europæiske mælkeproducenter malede EU-bygning hvid af mælkepulver i protest mod pres på mælkepriser.

Bruxelles. Belgiske myndigheder måtte mandag spule over et ton mælkepulver væk fra EU's rådsbygning i Bruxelles.

Vrede landmænd havde protesteret over en ny plan fra EU.

Landmændene frygter, at planen vil presse mælkepriserne ned.

Snesevis af landmænd fra Belgien, Tyskland, Frankrig, Holland og Litauen var med til protestaktionen. Den fandt sted samtidig med, at EU's landbrugsministre holdt møde mandag.

EU-Kommissionen vil tage omkring 22.000 ton mælkepulver fra de lagre, der gradvist er opbygget i medlemslandene, og sælge det.

Det kommer efter, at der er set "opmuntrende tegn på en fremgang på mælkemarkedet," siger en talskvinde for Kommissionen.

Men landmændene er imod salg fra overskudslagrene, fordi det vil presse priserne ned.

- For mange producenter er situationen i stigende grad et spørgsmål om overlevelse, siger Sieta van Keimpema, næstformand for de europæiske mælkeproducenter.

EU's landmænd har adskillige gange i de seneste år stået bag flere demonstrationer, der forårsager en del rod og snask. Det sker i protest mod faldende fødevarepriser og stigende omkostninger i landbruget.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.