Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vil Oprah være USAs næste præsident? Nu giver hun selv svaret

Da den amerikanske talkshow-vært Oprah Winfrey i begyndelsen af januar holdt en tale under årets Golden Globe-prisuddeling, gav den så meget genlyd, at satte gang i massive spekulationer om, hvorvidt Oprah ville stille op som præsidentkandidat i USA.

ARKIVFOTO af Oprah Winfrey.
ARKIVFOTO af Oprah Winfrey.

Nu - her to uger senere - taler hovedpersonen for første gang selv om rygterne.

I et interview med det amerikanske magasin InStyle fortæller den tidligere talkshow-vært, at hun ikke har nogle planer om at stille op som præsident.

»Jeg har altid følt mig meget tryg og sikker på, hvad jeg kan og ikke kan gøre. Og det er ikke noget, der interesserer mig. Det ligger ikke i mit dna,« forklarer hun og fortæller, at en af hendes nærmeste veninder, Gayle, på det seneste har ringet og skrevet til hende og fortalt, at kvinder i eksempelvis lufthavne har stoppet hende og sprugt, 'hvornår Oprah stiller op som præsidentkandidat'.

»Så siger hun til mig: 'Jeg ved det, jeg ved det, jeg ved det. Det vil ikke være godt for dig - det vil være godt for alle andre'. Jeg mødtes forleden med en, der sagde, vedkommende ville hjælpe mig med min kampagne. Men det er ikke noget for mig.«

Da var da Oprah Winfrey, der flere gange er blevet udråbt som en af verdens mest magtfulde kvinder, som den første sorte kvinde modtog æresprisen ved Golden Globe-uddelingen, den såkaldte Cecil B. Demille-pris, at hun holdt talen, der fik flere til at håbe, at hun vil stille op som præsident.

»I det her øjeblik er der nogle små piger, der ser med, mens jeg er den første sorte kvinde, der modtager denne pris,« sagde Winfrey blandt andet i talen og fortsatte:

»Jeg vil have, at alle piger, der ser med, skal vide: En ny dag kan ses i horisonten. Når den nye dag endelig kommer, vil det være på grund af de storslåede kvinder, og mange af dem er i rummet her i aften.«

Ved Golden Globe-uddelingen bar de mange store stjerner sort som en del af kampagnen 'Time's Up' (Tiden er inde, red.), og som en hyldest til den seneste tids afsløringer i Hollywood i kølvandet på 'MeToo'-bølgen, der startede med afsløringerne af, hvordan filmproduceren Harvey Weinstein gennem flere år har begået overgreb på kvinder i branchen.

Af samme grund fyldte netop 'MeToo' også i Oprah Winfreys tale.

»Jeg er især stolt af alle de kvinder, som har været så stærke og magtfulde nok til at sige noget og dele deres personlige historier. Hver og en af os i det her rum bliver hyldet på grund af de historier, vi fortæller, og i år blev vi historien,« sagde Oprah, der fik stående bifald, da hun sluttede:

»Alt for længe er kvinder ikke blevet hørt eller troet på, hvis de turde sige sandheden til mændene med magt. Men deres tid er forbi.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.