Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vidner får glimt af Londons mystiske kattedræber

Har briterne fået et gennembrud i efterforskningen af en kæledyrs-seriemorder i London?

En død kat - dog ikke fra London. Den britiske kattedræber afskærer hale og ben og sprætter kattene op, nærmest som et ritual.
En død kat - dog ikke fra London. Den britiske kattedræber afskærer hale og ben og sprætter kattene op, nærmest som et ritual.

Briterne er uden tvivl blandt verdens største elskere af kæledyr, og derfor er »kattedræberen fra Croydon« også herovre blandt verdens værste mennesker.

Siden 2014 har han dræbt mindst 230 katte og et ukendt antal andre kæledyr, ræveunger og et rådyr i og omkring London. Bagefter har han afskåret ben og haler og opsprættet dyrene og i nogle tilfælde også på middelalderlig vis ophængt dem til offentlig skræk og skue. På trods af en koordineret politiefterforskning, klækkelig dusør og massiv medieopmærksomhed har han været som et fantom, men nu er der endelig en smule udvikling, skriver flere britiske medier.

Det begyndte, da politiet i sidste uge kunne oplyse, at katte-ejere i Caterham syd for London havde fundet deres kæledyr sadistisk dræbt og maltrakteret, og ifølge Metro havde en familie observeret en mistænkelig person luske rundt i kvarteret. Familien hørte kort efter en katteklokke - den slags, som huskatte somme tider har om halsen for at alarmere fugle - og derefter hørte den en kis-kis-kis kysselyd, som for at tiltrække en kat. Da familien gik ud for at se, hvad der foregik i baghaven, forsvandt personen, skriver Metro.

Vidnerne kunne ikke sige noget brugtbart om ham - kun at han var sortklædt.

Men senere samme nat fik andre øje på ham i Caterham, og de forfulgte ham og kunne give et bedre og mere brugbart signalement, oplyser politiet nu ifølge Yahoo News. Beboerne opdagede en sortklædt mand med en hovedlampe, og han havde et eller andet i hænderne - en stav eller en lommelygte - og ifølge vidner var der tale om en brunhåret mand af middelhøjde og med bumseskar over det meste af ansigtet.

Politiet er nu igang med at undersøge, om der skulle være overvågningsbilleder af ham.

Hvor sparsomt det end lyder, så er det den mest positive udvikling i en sag, som bl.a. også har fået profileringseksperter til at offentliggøre kort over, hvor de tror, at manden baseret på hans modus operandi bor - i det sydøstlige London - og som har fået katte-ejere til at holde deres dyr indendøre døgnet rundt.

En talsmand for en lokal dyreværnsorganisation, Tony Jenkins, siger til Daily Mail, at gerningsmanden tydeligvis får et kick ud af både at ramme kattene og deres ejere, for somme tider - hvis han kan finde ejerne - ophænger han katteligene foran deres vinduer og i nogle tilfælde også ved legepladser og skoler. »Politiet tager sagen dybt alvorligt, bl.a. fordi de frygter, at han vil gå fra dyr til mennesker,« siger Jenkins.

Han giver også en detaljeret skildring af, hvordan gerningsmanden nærmest rituelt og som en moderne Jack the Ripper opsprætter og parterer dyrene, og sammenlagt har dyreværnsorganisationer udlovet en dusør på 10.000 pund - eller omkring 80.000 kr. - for mandens pågribelse.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.