Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager: Amerikansk budgetforlig er vigtigt for os

Obamas budgetplan er en delvis løsning, siger Margrethe Vestager. Hun er lettet over, at USA har afværget "fiscal cliff" den såkaldte "økonomiske afgrund".

Der er kun tale om en delvis løsning, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager om det amerikanske budgetforlig.
Der er kun tale om en delvis løsning, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager om det amerikanske budgetforlig.

Det er ikke alene amerikanerne, der kan ånde lettet op for en stund efter, at Repræsentanternes Hus tirsdag sagde ja til den budgetplan, som skal forhindre, at USA glider ned i den såkaldte "økonomiske afgrund". Det er godt nyt for hele verdensøkonomien og dermed også for Danmark, understreger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

- Det er meget vigtigt med den her aftale. Hvis problemet med den såkaldte fiscal cliff ikke havde løst sig, så havde risikoen været, at den amerikanske økonomi var gået fuldstændig i stå. Hvis man tager penge ud af økonomien ved skattestigninger og færre overførsler til ledige, så er der færre penge til forbrug af varer, der skaber arbejdspladser," siger Margrethe Vestager (R)Med budgetaftalen slipper store dele af den amerikanske befolkning for skattestigninger, som ellers ville gælde fra årsskiftet. Til gengæld øges skatterne for husholdninger, som tjener over 450.000 dollars ( ca. 2,5 mio. kroner) om året.

De amerikanske politikere forsøger at købe sig tid, bl.a. ved at udsætte en række besparelser på de offentlige budgetter i to måneder. Den overhængende fare for at USA snart rammer gældsloftet er imidlertid ikke afværget med budgetaftalen.

Derfor mener Margrethe Vestager også kun, at der er tale om en delvis løsning.

- Det er klart, at det havde været bedre, hvis de havde fundet
en samlet løsning, for verdensøkonomien har brug for stabilitet og tryghed. Men
det er stadig meget bedre med en delvis løsning, end hvis det havde fået lov til at køre ud over
kanten, siger Margrethe Vestager.

Hun vil ikke blande sig i indholdet af selve aftalen, men understreger, at  det betyder rigtig meget for Danmark,
hvilke beslutninger amerikanerne tager.

- Hvis danske borgere og forbrugere ikke har tillid til, at
verdensøkonomien retter sig, så bliver de skattelettelser, vi har givet til
danskere med helt almindelige indtægterne i lommen, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.