Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Verdens yngste nation erklærer hungersnød i dele af landet

Næsten halvdelen af Sydsudans befolkning risikerer at stå uden mad på bordet i juli, advarer regering.

Dele af krigsramte Sydsudan er ramt af hungersnød, oplyser en talsmand for regeringen.

Næsten halvdelen af landets befolkning risikerer at stå uden mad på bordet i juli, advarer han.

I hele staten er nogle områder ramt af hungersnød eller risikerer at blive ramt af hungersnød, oplyser Isaiah Chol Aruai, der er formand for Sydsudans Nationale statistikbureau, på en pressekonference i hovedstaden Juba.

Op mod 4,9 millioner vil blive ramt frem mod april. I juli kan det tal stige til 5,5 millioner.

Sydsudan er verdens yngste nation. Som landet nærmer sig sin seks års fødselsdag, er der dog langt fra fred i landet, som har været ramt af blodige konflikter i størstedelen af Sydsudans levetid.

Netop krigshandlingerne er ifølge Isaiah Chol Aruai en del af årsagen bag hungersnøden. Men også høje fødevarepriser, økonomiske problemer og en lav landbrugsproduktion får en del af skylden.

Også Nigeria, Somalia og Yemen risikerer hungersnød i 2017.

I alt 70 millioner mennesker fordelt over 45 lande på forskellige kontinenter er i fare for at komme i så stor mange på mad, at de ikke kan klare sig uden fødevarehjælp.

Sådan lyder en nylig advarsel fra Fews Net, som er finansieret af den amerikanske stat og har fokus på i tide at advare mod sultkatastrofer.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.