Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Verdens syv førende nationer skal drøfte sanktioner mod Syrien

Et formodet gasangreb og USA's bombning af en syrisk flybase har bragt Syrien helt i top på G7-mødet.

Carlo Calenda til G7-mødet d.10 April 2017.
Carlo Calenda til G7-mødet d.10 April 2017.

Syrien kommer til at stå øverst på dagsordenen, når G7-landenes udenrigsministre samles i Italien mandag.

På mødet skal ministrene blandt andet drøfte yderligere sanktioner mod syriske og russiske militærfolk.

Det oplyser Storbritanniens udenrigsminister, Boris Johnson, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Vi kommer til at diskutere muligheden for at indføre yderligere sanktioner,« siger han i et klip på den britiske tv-station Sky News.

»I hvert fald mod nogle af de syriske militærfolk og også nogle af de russiske militærfolk, som har været involveret i koordineringen af det syriske militærs indsatser.«

G7 er et forum, hvor verdens syv førende industrinationer mødes. G'et står for gruppe. Ud over Storbritannien er også Canada, Frankrig, Tyskland, Italiaen, Japan og USA medlemmer.

Det er sidste uges formodede gasangreb mod civile i byen Khan Sheikhoun, der ligger i den syriske provins Idlib, og et efterfølgende amerikansk angreb mod en syrisk flybase, som har bragt Syrien helt i top på G7-mødet.

87 civile har mistet livet i det kemiske angreb. Cirka en tredjedel var børn.

Det er fortsat uklart, hvem der stod bag det formodede gasangreb.

USA og andre vestlige lande har peget på Syriens regime og lederen, Bashar al-Assad, som de skyldige.

Men Rusland, der er Syriens allierede, påstår, at syriske kampfly ramte et lager, hvor oprørere havde opbevaret kemiske våben.

De syv udenrigsministre mødes, efter at G7-energiministrene tidligere mandag måtte opgive at nå til enighed om en fælles erklæring om klimaforandringer.

Det skyldtes USA's minister på området, oplyste Italiens energiminister, Carlo Calenda.

USA's forbehold handlede om G7-landenes forpligtelser i forbindelse med den aftale, der blev indgået på klimatopmødet i Paris i 2015.

Siden Donald Trump blev indsat som præsident i januar, har USA fået en ganske anderledes klimapolitik. Og der er fortsat tvivl om, hvorvidt USA vil overholde sine forpligtelser i Paris-aftalen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.