Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstreorienterede tager ansvar for ambassade-angreb

Selvmordsaktion mod USAs ambassade i Tyrkiets hovedstad, Ankara, var et angreb mod USA, lyder det fra venstreorienteret gruppe.

En vagt på ambassaden og selvmordsbomberen selv blev dræbt af bomben, der var lavet af plastiske sprængstoffer, mens flere personer har pådraget sig skader.
En vagt på ambassaden og selvmordsbomberen selv blev dræbt af bomben, der var lavet af plastiske sprængstoffer, mens flere personer har pådraget sig skader.

TYRKIET: Den militante bevægelse Folkets Revolutionære Befrielsespartis Front (DHKP-C), der både i Tyrkiet og i USA anses for at være en terrororganisation, har taget ansvaret for selvmordsangrebet mod den amerikanske ambassade i Tyrkiets hovedstad, Ankara.

Det skriver bbc.com, der henviser til en skriftlig kommentar fra gruppen.

- Vores kriger Alisan Sanli har fuldført en selvopofrende handling 1. februar 2013 ved at trænge ind i USAs ambassade i Ankara, skriver gruppen, der kalder USA for »verdens folks morder«.

En vagt og selvmordsbomberen selv blev dræbt af bomben, der var lavet af plastiske sprængstoffer, mens flere personer har pådraget sig skader.

Gruppen, der betegnes som en marxistisk-leninistisk bevægelse, stod også bag et terrorangreb i 2001, hvor en selvmordsbomber dræbte to politibetjente og en turist i Istanbul.

Det lykkedes den amerikanske ambassadør, Francis Ricciardone, at slippe væk under angrebet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.