Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venezuelansk mand i flammehav kåres til verdens bedste foto

Man er så tæt på, at man næsten kan mærke varmen, siger fotoekspert efter kåringen af Worlds Press Photo.

Fotografen Ronaldo Schemidt modtager prisen for Årets Presse Foto med sit billede af en venezuelansk mand i flammer. Reuters/Ronaldo Schemidt
Fotografen Ronaldo Schemidt modtager prisen for Årets Presse Foto med sit billede af en venezuelansk mand i flammer. Reuters/Ronaldo Schemidt

Amsterdam. Det tog kun omkring 10 sekunder, da en venezuelansk oprører indhyllet i flammer løb gennem gaden. Men de få sekunder kommer til at blive husket.

For billedet, der symboliserer et land i flammer, blev torsdag aften dansk tid kåret til årets World Press Photo 2018.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Billedet viser en ung mand, der er brænder som en menneskelig fakkel under sammenstød i den venezuelanske hovedstad, Caracas.

Manden, der stod bag kameraet, da momentet blev foreviget, er den 46-årige fotograf Ronaldo Schemidt.

Han er selv født i Venezuela, men forlod landet, da han var 18 år gammel. Nu bor han i Mexico, hvor han arbejder.

- Jeg har modstridende følelser, siger fotografen.

- Jeg ved så godt som nogen, hvad Venezuela går igennem, siger han.

Fotoet viser en mand, der er gået ild i, efter at benzinbeholderen på hans motorcykel er eksploderet. Han undslap med en andengradsforbrænding.

Prisen blev overrakt ved en prisuddeling i den hollandske hovedstad, Amsterdam.

World Press Photo blev startet af en gruppe hollandske fotografer i 1955 og er senere blevet den mest prestigefulde fotopris.

Den bliver givet af World Press Photo Foundation, der er en uafhængig og nonprofit organisation med hovedsæde i Amsterdam.

Formanden for juryen, Magdalena Herrera, kaldte det "et klassisk billede", der gav hende "en øjeblikkelig følelse", skriver AP.

World Press Photo skal leve op til en række kriterier, fortæller Søren Pagter, der er leder af Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles fotojournalistuddannelse.

- Det kræver et udtryk, der er så stærkt, at folk bliver draget ind i historien og får lyst til at vide mere.

- Fotoet lever i den grad op til kravene, siger han.

Det er et billede, der fortæller en historie, og det er også noget, der bliver vægtet højt i vurderingen, påpeger han.

- Gode fotografier skal vække følelser. Lige netop med det her billede er man så tæt på, når flammerne omfavner ham, at man næsten kan mærke varmen, siger han.

4548 fotografer fra i alt 125 lande havde indsendt billeder i otte forskellige kategorier. Det bedste billede vandt en pris, der er 10.000 euro værd.

Det er 61. gang, at kåringen af World Press Photo finder sted.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.