Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vaskebjørn går verden rundt efter at have kravlet til toppen af højhus

Med dødsforagt kravler vaskebjørn 25 etager op ad bygning og overlever. Nu skal den tilbage til naturen.

Vaskebjørnen blev fotograferet, da den holdt pause ud for at advokatkontor på 23. sal i St. Paul, USA. Evan Frost/Ritzau Scanpix
Vaskebjørnen blev fotograferet, da den holdt pause ud for at advokatkontor på 23. sal i St. Paul, USA. Evan Frost/Ritzau Scanpix

En vaskebjørn, der er blevet en sensation på de sociale medier, er onsdag reddet ned fra taget af en 25 etager høj bygning i St. Paul i den amerikanske delstat Minnesota.

Hvor vaskebjørnen kom fra, melder historien intet om.

Men tirsdag besteg den med dødsforagt den høje moderne bygning, der kendes som UBS Plaza. Flere tv-selskaber blev hurtigt opmærksom på, hvad der skete, så de live-streamede begivenheden.

I første omgang blev der gættet på, at vaskebjørnen kun ville fortsætte op ad betonvæggen, indtil den nåede til et udspring, hvor duerne plejer at lede efter andre fugles æg.

Men en flok arbejdere, der forsøgte at lokke vaskebjørne ned ved at gøre en trærampe klar til den, har formentlig skræmt den til at fortsætte længere op ad bygningen.

Den ihærdige vaskebjørn på vej op af bygningen UBS Plaza. Evan Frost Mpr News/Ritzau Scanpix
Den ihærdige vaskebjørn på vej op af bygningen UBS Plaza. Evan Frost Mpr News/Ritzau Scanpix

»Vaskebjørne tænker ikke så langt frem, så de har ikke nogen særlig god kontrol over deres impulser,« siger Suzanne MacDonald, der er ekspert i vaskebjørne på York University i Toronto.

Så når vaskebjørne bliver stressede, så klatrer de.

Og sådan lykkedes det den med flere pauser i vinduesåbninger undervejs at komme op på taget af den 25 etager høje bygning.

Tidligt onsdag lykkedes det dyreværnsfolk at lokke den i en fælde. Den så noget omtumlet ud, men lignede en sund vaskebjørn.

Det næste, der skal ske, er at køre den væk fra St. Paul og tvillingebyen Minneapolis, så den kan blive lukket ud i den vilde natur.

Se her et indslag fra CNN, hvor den klatrende vaskebjørn søger mod toppen af højhuset:

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.