Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valutafond har mistet troen på Trumps økonomiske kur

IMF sænker sit skøn for væksten i USA og anser det for usandsynligt, at Trump kan opfylde sine løfter.

 EPA/MICHAEL REYNOLDS
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Washington D.C.. Den Internationale Valutafond (IMF) har mistet troen på, at USA's præsident, Donald Trump, er i stand til at indfri sit løfte om at øge den økonomiske vækst.

Trump har blandt andet stillet vælgerne skattelettelser og enorme investeringer i nedslidte veje, broer og anden infrastruktur i udsigt, men det går trægt med at opfylde løfterne.

IMF satte tidligere i sit skøn for den amerikanske økonomi op i tiltro til Trumps løfter.

Men nu er prognoserne for 2017 og de efterfølgende tre år sat ned.

Det fremgår af en rapport fra IMF tirsdag ifølge flere internationale medier.

USA's bruttonationalprodukt ventes i år at vokse 2,1 procent mod tidligere forventet 2,3 procent. Skønnet for 2018 er sænket til 2,1 fra 2,5 procent.

De amerikanske politikere burde følge IMF sætte alt ind på at forenkle skattesystemet.

Men efter samtaler med embedsfolk og politikere i Washington står det klart, at "mange detaljer" om skat, offentlige udgifter og en reduktion af budgetunderskud fortsat er uafklarede.

Det konstaterer IMF i sin rapport ifølge Financial Times.

- Samtalerne afslørede forskelle på en række politikområder og efterlod spørgsmål om, hvorvidt regeringens foreslåede politiske strategier er de bedst egnede til at opnå deres tilsigtede formål, skriver økonomerne.

USA har siden finanskrisen i 2009 haft uafbrudt vækst, men i snit kun omkring to procent om året.

Trump forventer med sin politik at kunne øge væksten til tre procent om et par år. Men det anser IMF for "usandsynligt".

Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank, er enig.

- Det (IMF's nedjustering, red.) står i skærende kontrast til Trumps løfter om at sparke mere fart i amerikansk økonomi. Vi deler IMF's opfattelse af, at Trumps løfter er helt urealistiske, siger Jacob Graven ifølge Ritzau Finans.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.