Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valgresultater tikker ind i Kenya og frygten for uro stiger

Tirsdagens valg i Kenya forløb uden store uroligheder, men dansk ambassadør frygter for protester.

Jomo Kenyatta
Jomo Kenyatta

Selv om der har været frygt for uroligheder i forbindelse med det kenyanske præsidentvalg, forløb valgdagen tirsdag uden store voldelige episoder.

Men den danske ambassadør i Kenya, Mette Knudsen, frygter, at uroligheder vil blusse op, i takt med at stemmerne bliver talt.

»Man kan godt være bekymret, men vi arbejder hårdt på, at valget forløber frit og fair. Det vil forhåbentlig gøre, at resultatet bliver accepteret, så utilfredsheden ikke leder over i vold.«

Oppositionslederen, Raila Odinga, har onsdag sået tvivl om det foreløbige resultat, som han kalder »opdigtet og falsk«.

Beskyldninger om valgfusk førte i 2007 til blodige uroligheder, der kostede over 1100 mennesker livet og sendte hundredtusinder på flugt.

På trods af Odingas beskyldninger er det ifølge Mette Knudsen for tidligt at sige noget om det endelige valgresultat.

»Jeg sidder på det centrale valgcenter i Nairobi, og der er optalt 73 procent af stemmerne. Men det er resultater, der ikke er verificerede, så det er alt for tidligt at sige noget om det endelige resultat.«

De foreløbige optællinger tyder på, at den siddende præsident, Jomo Kenyatta, bliver genvalgt.

Det har onsdag startet protester i områder, der er støttet af oppositionen.

En person er dræbt i det sydvestlige Kenya. Det er, efter at politiet skød mod demonstranter, der protesterer over tirsdagens foreløbige valgresultater.

Det oplyser den lokale politichef Leonard Katana ifølge nyhedsbureauet AP.

Skyderiet fandt sted i amtet Kisii. Det ligger i det vestlige Kenya.

Området er ifølge AP en af oppositionens højborge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.