Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Valgdato i Haiti fastsat efter beskyldninger om svindel

Anden runde af præsidentvalget i Haiti blev udskudt. Nu er en ny dato valgt - der skal stemmes 24. januar.

Port-au-Prince: Vælgerne i Haiti skal til stemmeurnerne 24. januar, hvor de skal afgøre, hvem der skal være landets kommende præsident.

Dermed er der blevet sat en ny dato for præsidentvalget, efter at den planlagte dato for anden valgrunde blev udskudt på grund af beskyldninger om svindel.

Valgdatoen 24. januar er meldt ud i en erklæring fra præsidentkontoret onsdag, skriver AFP.

Haitis indbyggere skulle efter planen have stemt 27. december. Men valget blev skubbet frem i tiden, fordi en valgkommission først skulle undersøge anklager om uregelmæssigheder i første valgrunde.

- Det Midlertidige Valgråd informerer offentligheden, politiske partier og især kandidater om, at valget til de lokale myndigheder samt parlamentsvalg og præsidentvalg, der skulle være holdt 27. december 2015, udskydes, lød det i en officiel meddelelse fra valgrådet ifølge Reuters i december.

Kampen om at blive præsident i Haiti står mellem Jovenel Moise og Jude Célestin. De fik henholdsvis flest og næstflest stemmer i første valgrunde i oktober og skal derfor ud i en anden runde om magten.

Der har siden første valgrunde været gensidige beskyldninger om valgsvindel og korruption, hvilket har ført til protester i landet, der er det fattigste på den vestlige halvkugle af Jorden.

I første valgrunde fik Jovenel Moise ifølge det officielle resultat 32,8 procent af stemmerne, mens Jude Célestin fik 25,3 procent.

Moise, der støttes af Haitis afgående præsident, Michel Martelly, er en forretningsmand med fokus på landbrug, hvor hans primære indtægt stammer fra bananer. Derfor går han under tilnavnet "Bananmanden" ifølge AFP.

Jude Célestin stiller op for anden gang ved et præsidentvalg i Haiti. Sidste gang - i 2010 - blev han diskvalificeret i anden valgrunde.

Haiti kæmper stadig med efterveerne fra det ødelæggende jordskælv i 2010, hvor flere end 250.000 mennesker mistede livet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.