Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Våbensalget i USA eksploderer

Der blev i 2013 lavet rekordmange - over 21 millioner - baggrundstjek i forbindelse med våbenkøb i USA.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

USA: Våbensalget i USA i 2013 ser ud til at slå alle rekorder. En ny opgørelse fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, viser, at der sidste år blev lavet mere end 21 millioner baggrundstjek.

De personlige baggrundstjek er obligatoriske, når amerikanere skal købe skydevåben, og tallet er ifølge The Washington Times en stigning i forhold til 2012, hvor FBI foretog 19,5 millioner baggrundstjek. 2013s tal er dermed det højeste, siden baggrundstjekkene blev indført i 1998.

Tallet kan også være endnu højere, da en person, der vil købe flere våben på én gang, kun skal igennem ét tjek.

Præsident Barack Obama og demokraterne i Washington har ellers kæmpet for strammere våbenlove – især på baggrund af flere episoder med for eksempel skoleskyderier, hvor flere har mistet livet de seneste år.

Våbenproducenterne mener, at det netop er politikernes stramninger, der har skabt det øgede våbensalg.

»Sidste år var et rekordår for håndvåben- og ammunitionssalget på grund af truslen om strammere lovgivning på både det statslige og føderale niveau,« siger Lawrence Keane, chefjurist i National Shooting Sports Foundation, der repræsenterer en lang række våbenproducenter, forhandlere og distributører, til The Washington Times.

Amerikanske våbenselskaber melder samtidig om øget omsætning, skriver The Washington Times. Smith & Wesson omsatte for 625 millioner dollars - 3,4 milliarder kroner - i årets første ti måneder, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til samme periode året før, skriver avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.