Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Våbenhvile kan være inden for rækkevidde

Egyptens præsident siger, at en våbenhvile mellem Israel og Hamas kan blive iværksat allerede tirsdag.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon hilser på Israels udenrigsminister Avigdor Lieberman i Jerusalem tirsdag 20. november 2012.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon hilser på Israels udenrigsminister Avigdor Lieberman i Jerusalem tirsdag 20. november 2012.

Den egyptiske præsident, Mohammed Morsi, antyder, at en våbenhvile mellem Israel og Hamas kan være inden for rækkevidde.

Ifølge Reuters sagde Morsi tirsdag til det statslige egyptiske nyhedsbureau, at »israelsk aggression kan afsluttes senere i dag.«

Egypten har forsøgt at mægle i konflikten mellem Hamas og Israel, der de seneste seks dage har kostet 111 mennesker livet, heraf tre israelske civile og 108 beboere i Gaza, både civile og Hamas-guerillaer.

Udtalelserne fra den egyptiske præsident, der ikke blev uddybet, falder på et tidspunkt, hvor FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, er i regionen for at få løsnet konflikten, og hvor USAs udenrigsminister, Hillary Clinton, også har bebudet, at hun vil besøge Vestbredden, Israel og Egypten.

I Israel har regeringen besluttet at vente med at indsætte landtropper i Gaza, indtil der er taget stilling til, om en egyptisk våbenhvile kan realiseres.

Den israelske hær, IDF, har dog taget sine forholdsregler og kastede tirsdag flyveblade ned over Gaza, hvor den advarer civile palæstinensere mod at opholde sig for tæt på personer eller bygninger med tilknytning til Hamas.

- For jeres egen sikkerheds skyld skal I omgående evakuere jeres hjem og bevæge jer mod centrum af Gaza By, står der på arabisk i flyvebladene fra IDF.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.